c

Södra Utmarkens klubbhus, Kalmar

  • Södra Utmarken klubbhus byggd i trä

Nytt klubbhus i trä

Vid Södra Utmarkens idrottsplats i Kalmar har Skanska byggt ett nytt klubbhus på cirka 900 kvadratmeter. Klubbhusets entréplan innehåller sex omklädningsrum, fyra domare-/flexrum kiosk samt pentry. En trappa upp finns kontor, pentry och ett konferensrum. Här huserar framförallt Kalmar södra idrottsförening.

Utöver klubbhuset genomförde vi även en renovering av en fotbollsplan med ett bevattningssystem samt en läktare.

Byggd på en gammal soptipp

Skanska fick uppdraget 2022 av Kalmar kommun och påbörjade byggprocessen i juni samma år. Området där fastigheten ligger på var en gång i tiden en gammal soptipp vilket innebar att vi först behövde sanera marken för att ta bort alla föroreningar.

Beställaren hade höga krav gällande projektets klimatpåverkan och valde lösningar som medförde mindre koldioxidutsläpp. Bland annat är byggnaden byggd nästan uteslutande i trä, vi har installerat solceller på taken och väggarna har isolerats med linullsisolering.

Tydliga avspärrningar mot tredje man

Säkerheten ligger alltid i fokus i våra projekt, och så även i detta. Då arbetsplatsen låg intill fotbollsplaner och en skatepark krävdes tydliga avspärrningar mot tredje man.

Samarbetet med Kalmar kommun har varit väldigt gott. Kommunikationen har varit god och kunden har spenderat mycket tid ute på arbetsplatsen.

Färdigställt augusti 2023

I augusti 2023 kunde projektet lämnas över Kalmar kommun och i oktober samma år invigdes klubbhuset.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading