c

Skeneskolan, Skene

  • Bild på skola.
  • Drönarbild på Skeneskolan
  • Bild på skolfasad
  • Bild på skoltak
  • Bild på skola ovanifrån

Högstadieskola med hållbarhetsprofil

För att möta behovet av fler skolplatser har Marks kommun upphandlat Skanska till att bygga den nya högstadieskolan Skeneskolan i Skene. Den nya högstadieskolan med tillhörande storkök och restaurang byggs i två våningar och blir cirka 9 200 kvadratmeter.

Plats för 650 elever

I projektet ingår även markarbeten, ombyggnad av en intilliggande skola samt en ny idrottshall. Skolan kommer rymma cirka 650 elever i årskurs 7 till 9.

Skeneskolan byggstartades i augusti 2022 och är en del av ett strategiskt samverkansavtal med Marks kommun. Skolan är andra skolan som Skanska bygger inom avtalet. I samarbetet ingår även förskolor.

Byggs av återbrukat tegel

Högstadieskolan får en utpräglad hållbarhetsprofil och förses med en stor solcellsanläggning på 500 kilowatt. Skolan byggs dessutom av återbrukat tegel. Detta utan att tumma på varken kvalité, miljö- eller energimål.

De vackra tegelfasaderna går i jordnära färger och skiftar i olika nyanser. Längst med byggnadens långsida går ett stort skärmtak som sticker ut på skolgården. Här kan eleverna söka skydd från både regn och sol.

P-märkt innemiljö

Skolans innemiljö märks enligt RISE system för kvalitetssäkring, P-märkt innemiljö. Det skapar en grundförutsättning för en god innemiljö, dels genom att det finns ett förvaltningssystem som upprätthåller god innemiljö samt genom kvalitetssäkrad drift och förvaltning. Märkningen innefattar projektering, produktion, förvaltning och brukande.

Skeneskolan kommer stå redo lagom till hösten 2024.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading