c

Ulvsunda Idrottscentrum, Bromma

  • Rendering med huslänga till vänster i tegel och rakt fram ytterligare en brun tegelbyggnad. På den öppna ytan finns träd och människor som rör sig samt bord med parasoller.
  • Tvådelad rendering där ena halvan föreställer en pågående handbollsmatch och den andra halvan en pågående basketmatch. Rendering.
  • Hall med mattor i gult och rött där ungdomar utövar brottning. Rendering.
  • Bild av ett pingisbord med två spelare. Bakom bordet syns personer som hejar på spelarna i en hall med flera pelare.

Nytt idrottscentrum i Bromma

Skanska har fått i uppdrag av S:t Erik Markutveckling AB, del av Stockholms stad, att bygga Ulvsunda Idrottscentrum i Bromma, Stockholm. Kontraktet innefattar även uppgradering av fastighetens tekniska infrastruktur.

Ulvsunda Idrottscentrum kommer att växa upp på området där fastigheten för gamla Pripps bryggeri låg. Anläggningen får en bruttoyta på cirka 25 000 kvadratmeter med utrymme för hallidrotter såsom handboll, basket, innebandy och volleyboll, men det planeras även utrymmen för andra idrotter som bordtennis, dans, brottning, fäktning och judo. Utöver ett nytt idrottscentrum ingår det i uppdraget att ersätta uttjänta delar av fastighetens tekniska infrastruktur med nya system.

Kulturhistorisk bryggeribyggnad

Den gamla bryggeribyggnaden klassas som kulturhistoriskt värdefull och kommer till det yttre att bevaras samt att även inre delar av byggnaden till viss del blir kvar. Bryggeriverksamheten pågick där från tidigt 1970-tal till 2004.

Uppförandet av Ulvsunda Idrottscentrum utgör en första del i utvecklingen av Bryggeriet i Bromma. Tanken är att platsen ska utvecklas till en central mötesplats för bland annat idrott, kultur, upplevelser, kontor och handel samt på längre sikt även bostäder.

Återbruk av 2000 läktarstolar

Återbruk och hållbara materialval är viktiga fokusområden i projektet. Bland annat kommer belysningsarmaturer, sanitetsporslin, dörrar, tegel och undertak att återbrukas samt att 2 000 renoverade läktarstolar blir sittplatser i evenemangshallen. Läktare och trappor byggs i korslimmat trä och traditionella ventilationskanaler i stålplåt ersätts med textilkanaler.

Byggnadsarbetena påbörjas inom kort och projektet ska vara färdigt under hösten 2026.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading